Logo

KIS EDUCATIE

Keratin Infusion Treatment

KERATININFUSIONTREATMENT

Eén van de belangrijkste pijlers van KIS is de Keratin Infusion Treatment, een herstellende kuur bestaande uit 5 stappen. Met deze kuur verleent u uw klanten een optimale en unieke service. De kuur herstelt de vocht- en proteïnebalans – en dus de kwaliteit – van het haar in circa 15 minuten en bereidt het voor op een eventuele chemische behandeling. U creëert zo een gezonde basis waardoor haarkleuringen en permanenten langer mooi blijven. Door de kuur worden haarproteïnen aan het haar toegevoegd die gelijk zijn aan menselijk haar. Deze proteïnen hebben een moleculair gewicht van 150, waardoor ze diep in de haar kunnen binnendringen en zich daar langdurig kunnen vasthechten. Maar hoe bepaalt u nu wat het haar precies nodig heeft en welke stappen u hiertoe moet nemen? Uw kennis over proteïne en vocht dient hierbij als uitgangspunt. Ons advies? Doe de rektest!

DE REKTEST

Met de rektest beoordeelt u haar op de balans tussen proteïne en vocht. Gezond haar rekt circa 25% uit. Bij een te hoge hoeveelheid vocht – dus een tekort aan proteïne –, is dit meer dan 25%. Is de verhouding andersom – dus te veel proteïne en te weinig vocht – dan rekt het haar minder dan 25% uit. Door middel van de rektest herkent u dus de behoefte van het haar. En middels de Keratin Infusion Treatment kunt u de juiste stappen nemen om het juiste evenwicht te herstellen.

HOE DOE JE REKTEST?

De rektest voert u uit door 4 a 5 haren tussen de beide duim en wijsvinger te nemen met een afstand van circa 4 cm. Gezond haar rekt op deze afstand een centimeter (25%) en veert weer terug in zijn oorspronkelijke lengte. Haar met vochttekort laat zich bijna niet uitrekken en bij proteïne tekort rekt het haar zeer makkelijk uit en veert niet of moeizaam terug.

Tip: het resultaat van de rektest is het meest betrouwbaar als u het haar éérst wast met KeraClean Volume Shampoo. Op die manier verwijdert u alle in het haar achtergebleven verontreinigingen zoals : stylingproducten. Doet u dit niet, dan kan deze ‘build up’ de rektest beïnvloeden, waardoor u het risico loopt een verkeerde behandeling te kiezen!

Let op:laat u niet misleiden door hoe het haar aanvoelt. Aan geblondeerd haar zijn – als gevolg van het oxidatieproces – pigmenten en keratine onttrokken. Vocht heeft de lege plaatsen ingenomen. Toch voelt het haar droog aan. Dit komt doordat de schubben in de buitenste laag van het haar beschadigd zijn. De juiste diagnose is in dit geval om keratine aan het haar toe te voegen om het weer op te bouwen. Een ‘zuur’ product zorgt ervoor dat de schubbenlaag zich sluit. Gebruik van een shampoo voor droog haar zou precies averechts werken.

WAT TE DOEN BIJ EEN TEKORT AAN VOCHT OF PROTEÏNE?

U heeft eerst het haar gewassen met KeraClean Volume Shampoo en vervolgens de rektest uitgevoerd. Maar hoe bepaalt u vervolgens welke 4 stappen u moet nemen om het haar de juiste behandeling te geven? Het volgende schema maakt duidelijk welke behandeling het haar nodig heeft in geval van een tekort aan proteïne of aan vocht.

Stap 1 - KERACLEAN VOLUME SHAMPOO

Was het haar goed en laat de shampoo 2-3 minuten inwerken (aan het geknisper hoort u dat de shampoo stoffen uit het haar verwijdert die er niet in thuis horen). Spoel het haar vervolgens goed uit en maak het handdoekdroog.

VOER DE REKTEST UIT!

Vervolg- afhankelijk van het resultaat – met de volgende stappen:

Resultaat rektest: Proteine nodig!

Resultaat rektest: Vocht nodig!

Stap 2:

Stap 2:

KERABOOST INFUSION:
(perfect voor een kleuring of permanent)
Spray 15 x op handdoekdroog haar, niet uitspoelen.

KERAMOIST SHAMPOO:
Was het haar en laat de shampoo even inwerken (dit legt de eerste basis voor de opname van extra vocht). Spoel het haar goed uit en maak het handdoekdroog.

Stap 3:

Stap 3:

KERAMAX TREATMENT:
Verdeel een ruime hoeveelheid in het haar, laat dit 3-5 minuten inwerken, spoel het goed uit en maak het haar handdoekdroog.

KERAMOIST TREATMENT:
Verdeel een grote hoeveelheid in het haar, laat dit 3-5 minuten inwerken, spoel het goed uit en maak het haar handdoekdroog.

Tip: voer ook een rektest uit ná stap 3 van de Keratin Infusion Treatment. Hierdoor wordt duidelijk of er een herhalingsbehandeling van stap 2 & 3 nodig is om de natuurlijke vocht- en proteïnebalans verder te herstellen.

Tip: voer ook een rektest uit ná stap 3 van de Keratin Infusion Treatment. Hierdoor wordt duidelijk of er een herhalingsbehandeling van stap 3 nodig is om de natuurlijke vocht- en proteïnebalans verder te herstellen.

Na stap drie mag er een chemische behandeling plaatsvinden!

Na stap drie mag er een chemische behandeling plaatsvinden!

Stap 4:

Stap 4:

KERABALANCE ACIDIFIER

KERABALANCE ACIDIFIER

(perfect na een kleuring of permanent)
Neem een ruime hoeveelheid in de hand en verdeel gelijkmatig over het handdoekdroog haar en kam het door met een fijne kam. Laat dit 3-5 minuten inwerken, spoel het zorgvuldig uit en maak het haar handdoekdroog.

(perfect na een kleuring of permanent)
Neem een ruime hoeveelheid in de hand en verdeel gelijkmatig over het handdoekdroog haar en kam het door met een fijne kam. Laat dit 3-5 minuten inwerken, spoel het zorgvuldig uit en maak het haar handdoekdroog. Gebruik bij veel knopen in het haar KeraGlide Detangler.

Stap 5:

Stap 5:

KERASHIELD LEAVE-IN
Neem een hoeveelheid ter grootte van een parel in uw hand. Bevochtig uw andere hand met water, wrijf beide handen tegen elkaar en breng het aan op het haar. Niet uitspoelen.

KERASHIELD LEAVE-IN
Neem een hoeveelheid ter grootte van een parel in uw hand. Bevochtig uw andere hand met water, wrijf beide handen tegen elkaar en breng het aan op het haar. Niet uitspoelen.

KIS in jouw salon of shop?


Vraag hier voor meer info en prijzen.